Hemşirelikte Profesyonellik Geliştirme Seminerleri “Sağlıkta Gelecek, Gelecekte Hemşirelik”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümümüz tarafından düzenlenen Hemşirelikte Profesyonellik Geliştirme Seminerleri "Sağlıkta Gelecek, Gelecekte Hemşirelik" Prof. Dr. Melih Bulut’un konuşmacı olarak katılımıyla 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşti.Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mesleki profesyonellik oluşturmalarına ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Hemşirelikte Profesyonellik Geliştirme Seminerleri Prof. Dr. Melih Bulut’u ağırladı.Değişen ve gelişen dünyada sağlıkta inovasyonun geçmişi ve inovatif teknolojinin sağlık bakımına yansımaları hakkında interaktif bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Melih Bulut; sağlık ekibinin multidisipliner yapısına vurgu yaparak, sağlık bakım ekibinde yaşanacak olan değişimlere hemşirenin etkilerinden ve hemşirenin nasıl etkileneceğinden bahsetti. Teknolojide yaşanan ve yaşanacak olan değişim, gelişimde sağlık bakımının uyum sağlayabilmesi için hemşirenin anahtar rol oynadığına vurgu yaptı. İnovasyonu anlayabilmek ve içinde olabilmek adına gerekli girişimlerin öğrencilik döneminde başlaması gerektiği ve bunun için birlikte çalışmanın bu dönemde öğrenilmesi gerektiğini söyleyen Bulut, inovasyonun mesleki ve toplumsal fark gözetmediğini, bilim ve teknolojide fark yaratabilmek için tüm disiplinlerin birlikte çalışması gerektiğini belirterek hemşirelik öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağladı.Konuşmacı Hakkında Kısa Bilgi: Konuşmacı Prof. Dr. Melih Bulut; 1954 Ankara doğumlu olup Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalında ihtisas yapmıştır. Akademik kariyerinin yanında birçok hastanede yöneticilik / şeflik / başhekimlik yapan Bulut, aktivist ve gönüllü kimliğinin yanı sıra “Bilim devrimi taşıyıcısı” olarak da nitelendirilmektedir. “Değişen Sağlık” isimli bir Youtube kanalı bulunmakta olup burada sağlık, bilim ve teknoloji alanında saygın isimlerle yaptığı röportajları yayınlamaktadır. Prof. Dr. Bulut üretimi katma değerli hale getirebilmek, hedefi Nobel seviyesinde tutabilmek için kurulmuş olan ve Nobel Tıp Ödülünü Türkiye’ ye kazandırmayı hedefleyen “Hedef Nobel Çalışma Grubu” nun da kurucusudur.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023