Hemşirelik Haftası’na Özel Fotoğraf Yarışması

Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN), 2022 Uluslararası Hemşireler Günü için “Hemşireler: Öncü Bir Ses – Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak İçin Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin” temasını belirlemiştir. Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal ve Bilimsel Etkinlik Komisyonu, küresel anlamda “Hemşire olmadan sağlık olmaz” düşüncesiyle, Hemşirelik Haftası’na özel “Tüm Yönleriyle Hemşirelik Mesleği” temalı Fotoğraf Yarışması’nı 16 Mayıs 2022 tarihinde düzenledi.Profesyonel hayata hazırlanan öğrencilerin objektiflerinden hemşireliğin farklı yönlerinin öne çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen “Öğrenci Objektifinden Hemşirelik” başlıklı etkinlik, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından jüri üyeleri yarışmada yer alan fotoğrafları değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda ilk üçe giren yarışmacıların ödülleri Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ükke Karabacak, Dr. Öğr. Üyesi Vildan Kocatepe, Arş. Gör. Tuğba Yorulmaz ve Arş. Gör. Denizhan Yıldızbaş tarafından takdim edildi.Yaklaşık 450 kişinin katıldığı etkinlik Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Nupelda Azboy’un müzik dinletisi ile sona erdi.

Haber Tarihi: 20/05/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023