Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları II

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “ Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları “ adlı etkinlik 10-11-12 Ocak 2023 tarihleri arasında üniversitemizde gerçekleşti. Etkinlik, güvenli hasta bakımı sunacak yetkinlikte hemşire yetiştirilmesini sağlamak için aktif öğretim stratejisi olan “simülasyona dayalı öğrenme deneyiminin” ‘INACSL en iyi uygulama standartları’ doğrultusunda uygulanmasında ve senaryo yazma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi. Eğitim 5 farklı ilden toplam 29 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Üç gün süren eğitimin birinci gününde katılımcılara; hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda oluşturulan bilgiler sunuldu. Eğitimin ikinci gününde katılımcılar; CASE’de hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar doğrultusunda ön bilgilendirme, senaryo ve çözümleme ile ilgili uygulamaları izleyip senaryo yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik bilgiler edindi. Üçüncü günde ise; katılımcılar gruplara ayrılarak kendi senaryolarını yazma, düzenleme, uygulama ve çözümleme süreçlerini tamamladılar.

Haber Tarihi: 31/01/2024

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024