Ana içeriğe atla

Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları” eğitimi 9-10-11 Mart 2023 tarihinde 32 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Eğitim, güvenli hasta bakımı sunacak yetkinlikte hemşire yetiştirilmesini sağlamak üzere, aktif öğretim stratejisi olan “simülasyona dayalı öğrenme deneyiminin” INACSL en iyi uygulama standartları doğrultusunda uygulanması ve senaryo yazma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Üç gün süren eğitimin birinci gününde katılımcılara; hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda oluşturulan bilgiler sunuldu. İkinci günde ise; katılımcılar CASE’de hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik ön bilgilendirme, senaryo ve çözümleme ile ilgili uygulamalar gösterilirken aynı zamanda sanal simülasyon uygulamaları denendi. Uygulamaların ardından senaryo yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Eğitimin son gününde; katılımcılar gruplara ayrılarak kendi senaryolarını yazma, uzman görüşü alarak düzenleme, uygulama ve çözümleme oturumunu gerçekleştirme imkânı buldu. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Tarihi: 21/03/2023

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024