Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları eğitimi 17-19 Ekim 2019 Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşti.Eğitim, Güvenli hasta bakımı sunacak yetkinlikte hemşire yetiştirilmesini sağlamak üzere, aktif öğretim stratejisi olan “simülasyona dayalı öğrenme deneyiminin” INACSL en iyi uygulama standartları doğrultusunda uygulanmasında ve senaryo yazma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.Üç gün süren eğitimin birinci gününde katılımcılara; hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda oluşturulan bilgiler sunuldu. Workshop’ın ikinci gününün ilk yarısında katılımcılar CASE’de hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar doğrultusunda ön bilgilendirme, senaryo ve çözümleme ile ilgili uygulamaları izleyip, ikinci yarısında senaryo yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik bilgiler yer aldı. Üçüncü günde ise; katılımcılar gruplara ayrılarak kendi senaryolarını yazma, düzenleme, uygulama ve çözümleme oturumunu gerçekleştirme imkanı buldu. Workshop sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi. Workshop’a toplam 7 şehir ve 12 farklı üniversiteden katılım sağlandı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023