Hemşirelik Bölümümüzden Deprem ve Yangın Tatbikatı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümümüz 4. Sınıf öğrencileri Şeymanur Karaca, Betül Taştan, Seren Çetin, Sedanur Kayıkçı, Ezgi Nur Demir, Merve Kama, Aslıhan Taşkın, Sude Nur Uydaşoğlu, Öğretim Görevlisi Dr. Azize Karahan ve Araştırma Görevlisi İlçim Ercan danışmanlığında, AKUT ve Acıbadem Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi iş birliği ile 23 Kasım tarihinde “Deprem ve Yangın Tatbikatı”, oluşturulan senaryo doğrultusunda 40 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Tatbikatta, üniversitemizin öğrenci ve çalışanlarının farkındalık, bilgi ve becerilerini artırarak, muhtemel deprem ve yangın durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirmek amaçlandı. Deprem sonucu yangın çıkmasıyla başlayan tatbikat, ardından yaralılara yapılan ilk yardım müdahalesi ve yangın söndürme işlemleriyle sonlandırıldı. Tatbikatın devamında Hemşirelik Bölümü öğrencisi Seren Çetin; “Tahliye edilen travmalı hastaya yapılan ilk müdahale”, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Selçuk Birdoğan ise “Yangın çeşitleri ve söndürme yöntemleri” hakkında bilgilendirme yaptı.

Haber Tarihi: 06/12/2022

Son güncelleme tarihi: 23.06.2023