Ana içeriğe atla

Hemşirelik Bölümü'nden V. Kariyer Günleri Etkinliği

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından mezuniyet aşamasındaki öğrencilere, mezuniyet sonrası klinik ya da akademik alanda kariyer planlamalarında yol gösterebilmek amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri’nin beşincisi 15 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti.

Programın açılış konuşması, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak tarafından yapıldı. “Hemşireler Geleceğimiz” temalı konuşmasını gerçekleştiren öğretim üyemiz Prof. Dr. Karabacak, mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin kariyer planlanmalarının önemi konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Açılış konuşmasının ardından Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nermin Ocaktan’ın moderatörlüğünde “Mezunlarımız Konuşuyor” başlıklı oturum gerçekleşti. Oturumda üniversitemiz mezunları Uzm. Hem. Yeliz Kahvecioğlu, Uzm. Hem. Gülhan Bozan, Hem. Hazal Yazgeç ve Hem. Merve Ünal Işık tarafından “Hemşireler ve Geleceğimiz”, “Eğitim Hemşireliği Deneyimi”, “Sorumlu Hemşireliği Deneyimi”, “Ekip Liderliği Deneyimi” ve “Vaka Yönetici Hemşireliği Deneyimi” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Uzmanlaşmış olan mezun hemşirelerimiz, kariyer basamaklarının şekillenme yolları hakkında da öğrencileri bilgilendirmek amacıyla, üniversite, yüksek lisans, çalışma yaşamı deneyimleri ve özel dal hemşirelerinin görevlerini tanıttılar.

Etkinlik, öğrencilerle soru cevap oturumu yapılarak sonlandırıldı.

Haber Tarihi: 25/05/2023

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024