Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde Bd- Becton Dickinson işbirliği ile “Damar Erişimi Yönetimi” başlıklı etkinlik 11 Nisan 2018 Çarşamba günü gerçekleşti.

İnfüzyon Hemşireleri Derneği (Infusion Nurses Society-INS) katkılarıyla gerçekleşen etkinlik ülkemizde kanıta dayalı uygulamaların yaygınlaştırılmasına yönelik ilk adım olup, bu etkinliğin sonraki yapılanmalarda basamak oluşturması hedefleniyor.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın “Damar erişim yönetiminde kanıta dayalı uygulamaların önemi- Türkiye’ de Durum” başlıklı sunumuyla katkı sağladığı etkinlikte İnfüzyon Hemşireleri Derneği Üyesi Lisa A. Gorski de dünyada İnfüzyon Tedavisi Uygulama Standartları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Etkinlik sonrası ulusal olarak durum tespiti için çeşitli hemşirelik dernek temsilcileri, hemşirelik hizmetleri müdürleri, özel alan hemşireleri (enfeksiyon, yenidoğan, yoğun bakım gibi) ve hemşirelik fakültelerinden öğretim üyelerinin de katılımıyla birlikte çekirdek grup toplantısı yapıldı.

Son güncelleme tarihi: 12/04/2019