Hemşirelik Bölümü Tarafından "Diyabetin Farkındayız" Etkinliği Gerçekleştirildi

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi  Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği  Hemşirelik Kulübü tarafından düzenlenen “Diyabetin Farkındayız’’ etkinliği; 14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Üniversitemiz personel ve öğrencilerini bilgilendirerek küresel diyabeti önlemek ve diyabet hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; ‘Diyabet nedir? Diyabeti önlemek için neler yapılmalıdır? Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite’ konu başlıkları ele alındı. Etkinlik, Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vesile Ünver ve Arş. Gör. Tuğba Yorulmaz koordinatörlüğünde gerçekleşti.

Etkinlik, İç hastalıkları dersi kapsamında 2. sınıf öğrencileri ile hemşirelik kulübü üyeleri tarafından Aplus cafe önünde yer alan stantta gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından üzerinde “Biz diyabetin farkındayız ya siz?” yazılı stickerlar, eğitim broşürleri ve yaka kurdeleleri katılımcılara dağıtıldı. İsteyen katılımcıların kan şekerleri ölçülerek glisemik değerleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Spora ve aktif yaşama dikkat çekmek için bisiklet sürme ve merdiven çıkma yarışları yapıldıktan sonra etkinlik sonlandı.

Haber Tarihi: 06/12/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024