Hemşirelik Bölümü simülasyon eğitiminin ikincisini gerçekleştirdi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde 29-30 Haziran 2016 tarihinde Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nde "Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları" başlıklı workshopun ikincisi gerçekleştirildi.Amacı; konu hakkında standartlar doğrultusunda uygulama yapmanın yanı sıra, meslektaşlarımızın "Nereden başlayacağız?" ve "Nasıl uygulayacağız?" sorularına yanıt oluşturmak ve simülasyonla eğitim konusunda öncü kuruluşlardan biri olarak bilgi ve uygulama deneyimlerimizi paylaşmak olan workshopa 31 kişi katıldı. Toplamda iki gün süren eğitimin birinci gününde katılımcılara, hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda oluşturulan bilgiler sunuldu. Workshopun ikinci gününde katılımcılar, Center of Advenced Simulation and Education (CASE) Laboratuvarı'nda hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda ön bilgilendirilme, senaryo ve çözümleme ile ilgili uygulamaları izleme ve daha sonrasında da bu uygulamalara katılma imkanı buldu.Keyifli bir şekilde gerçekleşen workshopta onur konuklarımız Prof. Dr. Sayın Gülten Uyer ve Prof. Dr. Sayın Sevgi Oktay programla ilgili olumlu geribildirimlerini iletti. Katılımcılar da memnuniyetlerini ve eğitimi bir başka eğitimciye önereceğini geri bildirim olarak verirken, simülasyonun her aşamasına ilişkin ayrı ayrı workshopların gerçekleştirilmesi konusunda taleplerini dile getirdiler.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023