Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizden Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında yeni projeler

Çocukların Akran Zorbalığı Davranışını TanımasıHemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan Ayyıldız Takımı ve İnsan Sağlığı ve Eğitimi Vakfı (İNSEV) iş birliği ile geliştirilen proje ile; 8-12 yaş arasındaki çocukların, akranlarından gördüğü zorbalık düzeyindeki davranışları tanımasını ve akran zorbalığı kavramını öğrenmelerini sağlamak hedeflendi.İNSEV’de bulunan çocuklara gönüllü öğrencilerin oluşturduğu oyun aracılığı ile farkındalık eğitimleri verildi. Çocukların kendilerine arkadaşları tarafından yöneltilen zorlayıcı tutumları ifade etmesi oyunlar aracılığı ile sağlandı. Bir olay ya da durumda nasıl davranacağı çocuğa sorularak doğru davranışlar desteklenmiş yanlış davranışları ise zorbalık olduğu vurgulanarak çocukların konuya ilişkin farkındalıkları sağlandı.Etkinlik 21, 23 Mart ve 19 Nisan 2019 tarihlerinde Sefaköy İNSEV Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi.Ayyıldız Takımı ÜyeleriRabia MuhanAyşe PehlivanoğluGizem YamanMerve NorcuAyça BektaşCansel ErenBüşra DeğirmenciKermes/ Bir çocuğun hayalini gerçekleştirmekHemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan Ben Demiştim Takımı, Bir Dilek Tut Derneği iş birliği ile onkolojik rahatsızlığı olan bir çocuğun hayalini gerçekleştirmek için çalıştılar.Destek için düzenlenen kermes 7-14 Mart 2019 tarihleri arasında Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşti.Ben Demiştim Takımı ÜyeleriAyşe YaramışÇağan GeyikBeyzaGöktaşRabia Yıldız Engelsiz Ritimler Pandomim ve Perküsyon GösterisiHemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan Kendini Keşfet Takımı, üniversitemiz Müzik Kulübü ve Tomurcuk Vakfı iş birliği ile yardım konseri düzenledi. Proje kapsamında öğrenciler, down sendromlu ya da zihinsel engelli bireylerin sosyal alanda var olmalarını desteklemek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat yaratmayı amaçladılar. Proje doğrultusunda yapılan gösterinin bilet satışından elde edilen gelir Tomurcuk Vakfı’na bağışlandı. Etkinliğe, Tomurcuk Vakfı Yöneticisi Öznur Şen, Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi sorumlu Öğr. Üyesi Bahire Ulus ve üniversite öğrencileri katıldı.Gösteri 29 Nisan 2019 tarihinde Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşti.Kendini Keşfet Takımı ÜyeleriNergis DurukanNeslinur BulutMedihanur GülerceBüşra SoydanBeritan AkbulutPınar ÖzdemirNeslihan KoçŞerife Kübra Gıca Kermes/ PiknikHemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan Grubal Enfeksiyon Takımı ve 6. Nokta Körler Derneği iş birliği ile beyaz baston bağışı için kermes düzenledi.Toplumsal duyarlılık dersi kapsamında geliştirilen proje ile; 50 görme engelli üyeye beyaz baston sağlamak amacıyla 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında 4 gün boyunca kermeste yiyecek satışı yaptı. Kermesten elde edilen gelir, derneğe bağışlandı. Dernek yöneticileri, üyeleri gönüllü öğrencileri ve dersin sorumlu Öğr. Üyesi Bahire Ulus’un katılımı ile Ayazağa mesire alanında 27 Nisan 2019 tarihinde piknik düzenlendi. Gönüllü öğrencilere dernek tarafından teşekkür belgeleri verildi.Bu projenin sonunda öğrencilerimiz, engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları daha yakından görüp onların beyaz bastonlara ulaşımlarını daha kolaylaştırmış ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamaya destek oldular.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023