Ana içeriğe atla

Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizden “Toplumsal Duyarlılık” dersi kapsamında etkinlikler

Öğrencilerimiz “Tebessüm Takımı” olarak ebeveynlere ve çocuklara eğitim verdi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimiz “Toplumsal Duyarlılık” dersi kapsamında geliştirdikleri proje ile “Tebessüm Takımı” oldular ve İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı’nın (İNSEV) katkılarıyla ebeveynlere “Ev Kazlarının Önlenmesi Ve Güvenli Yaşam Alanları”, 8-12 yaş çocuklara ise “Kazalarından Korunma ve Temel Güvenlik Önlemleri” başlıklı eğitim verdi.

Sefaköy İNSEV Toplum Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe 16 ebeveyn ve 20 çocuk katıldı. Yaşam alanlarının güvenli hale getirilmesinin sağlığa katkılarının vurgulandığı eğitim sonrasında çocuklar, 6 Nisan 2019 tarihinde Küçükçekmece Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na götürüldü. 

FMF ve Nadir Otoimmün Romatizmal Hastalıklar ve Hemşirelik Yaklaşımı Semineri

Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerimizden oluşan “Bir’İZ Takımı” ve Nadir Otoimmün Romatizmal Hastalıklar Dayanışma Derneği (FAROMDER) iş birliği ile farkındalığı arttırmak amacıyla 8 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen “FMF ve Nadir Otoimmün Romatizmal Hastalıklar ve Hemşirelik Yaklaşımı Semineri” gerçekleştirdi.

Seminerde İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Romatoloji Bölümü Uzm. Dr. Mehmet Yıldız öğrencilerimizle bir araya geldi ve katılımcıları bilgilendirdi. 

Kınalı Ada Kıyı Temizliği

Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerimizden oluşan “Sonsuz Mavi Takımı”, Dalış ve Yelken Kulübümüz ile Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) iş birliği ile 13 Nisan 2019 tarihinde “Kınalı Ada Kıyı Temizliği” başlıklı etkinlik düzenledi.

Etkinlik, giderek artan deniz kirliliğine ve sağlıklı çevrede yaşamanın önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe çeşitli üniversitelerden yaklaşık 60 gönüllü öğrenci katıldı. Etkinlikte yapılan sunumda Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Bölümü öğrencisi ve TURMEPA Gönüllü Eğitmeni Yunus Emre Yiğit öğrencilere ülkemizde ve dünyadaki deniz kirliliğinin son durumu, atık yönetimi ve kıyı temizliği, atıkların doğaya verdiği zararlar ve önlemler hakkında bilgi verdi. Adalar Belediyesi İlçe Sekreteri Tanay Garip ise Adaların kıyı temizliği ve yıllara göre ada sahillerinin temizlik durumu ve küresel ısınma ve hızlı mevsim değişimleri konusunda bir sunum paylaştı. Etkinlik sonrasında toplam 48.8 kg. atık toplandı.

Haber Tarihi: 14/04/2019

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023