Hemşirelik Bölümümüzden 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü’ne Özel Etkinlik

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimizden Ayşenur Aydın, Şeyma Kehya, Şevval Akdoğan, İpek Özbek ve Aleyna Özkaya “hipertansiyonun önlenmesi”, “tespit edilmesi” ve “kontrol edilmesi” konularında farkındalık yaratmak amacıyla Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Vesile Ünver, Dr. Öğr. Üyesi Elif Ateş, Dr. Öğr. Üyesi Vildan Kocatepe, Öğr. Gör. Azize Karahan ve Arş. Gör. Tuğba Yorulmaz’ın danışmanlığında 17 Mayıs 2022 tarihinde “Tansiyonunu Ölç, Hareket Et, Uzun Yaşa” başlıklı etkinlik gerçekleştirdi.17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü’ne özel gerçekleşen etkinlikte, dersliklere giden merdivenlere hareketin önemini belirten stickerlar yapıştırıldı. Bu merdivenlerden çıkan katılımcılar hipertansiyon farkındalığının artırılmasına yönelik hazırlanan afişlere renkli gıda boyaları aracılığıyla kendi parmak izlerini bıraktılar. Aynı zamanda etkinlik kapsamında kan basınç ölçümlerinin yapıldığı bir stant da kuruldu. Stantta dolaşımı sembolize eden kırmızı, beyaz ve mavi iplikler ile yapılan bileklikler dağıtıldı.

Haber Tarihi: 20/05/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023