Hayat Kurtaracak Proje: Geleceğe Dokunuş

Ani ölümler hakkında genetik araştırma yaparak aynı ailedeki kişilerin korunmasını amaçlayan, Harvard Üniversitesi’nden ortaklık teklifi alan Geleceğe Dokunuş Projesi, T.C. Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu onayıyla hayata geçirildi.Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) yürütülmeye başlanan proje kapsamında, Türk toplumuna özgü kalıtsal kardiyak hastalıklarla ilgili genetik değişikliklerin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Geleceğe Dokunuş Projesi’ni Acıbadem Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yakıcıer, YDÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Lütfi Baydar ve YDÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şehime Temel birlikte yürütüyor. Çalışma sonuçları, tıp müfredatına girecek ve Türk tıbbının hizmetine sunulacak.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023