HasalMUN 2016, Acıbadem Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Acıbadem Üniversitesi 10-14 Şubat 2016 tarihlerinde, 520 liseli ve üniversiteliye ev sahipliği yaptı. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından Rotary International koçluğunda bu yıl beşincisi düzenlenen Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler (HasalMUN), Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleştirildi.Delegelerin bu yıl tartıştığı başlıklar arasında “Uluslararası Ticarette Doğal Kaynakların Kullanımı, Silahlı Çatışmalarda Çocuk Hakları, Gelişmekte Olan Ülkelerde Sansür” yer aldı. Etkinlikte 1980-1988 yıllarında İran-Irak arasında gerçekleşen Körfez Savaşı tekrar canlandırıldı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından dünya uyuşturucu sorununa yönelik on yılda bir gerçekleşen toplantının, bu yıl yapılacak özel oturumu simüle edildi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023