Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Acıbadem Üniversitesi İş Birliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve üniversitemizin de aralarında yer aldığı 28 vakıf üniversitesi "Vakıf üniversitelerinden Türk sporuna yükseköğretimde yüzde yüz destek" temalı çalışmanın mutabakat metnine imza attı.Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve 28 vakıf üniversitesinin temsilcisinin katıldığı imza töreni 28 Kasım 2019 tarihinde Bakanlık merkez binasında gerçekleşti.İmzalanan mutabakat metni kapsamında, gelecek yıldan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığının vereceği belgeyle sporcu öğrenciler yüzde 100 eğitim bursu alabilecek.Düzenlenen törende Bakan Kasapoğlu şöyle konuştu: "Sporun birleştirici gücüyle, gençlerimizin yarınlara emin adımlarla yürüyeceğine inanıyoruz. Sporda hedeflerimiz belli. Spor kültürünü yaygınlaştıracağız ve herkesin daha fazla spor yaptığı Türkiye hedefine ulaşacağız. Bu şekilde de elit sporcu yetiştirmek ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi en güçlü şekilde temsil etmek için varsa, engelleri ortadan kaldıracağız. Bugün imzalayacağımız mutabakat metni, bu amaçla atılmış tarihi bir adımdır. Dünyadaki en üst düzey üniversitelerde uygulanan bu sistemi, ülkemizde aktif hale getiriyor olmanın mutluluğunu taşıyoruz." diye konuşan Bakan Kasapoğlu mutabakata destek veren 28 vakıf üniversitesine ve rektörlerine teşekkürlerini iletti.Mutabakat kapsamında 28 vakıf üniversitesi, bakanlık tarafından son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara, üniversitelerine yerleşmeleri halinde eğitim öğretim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla yüzde 100 oranında eğitim bursu verilmesini, 2020-2021 burs yönetmeliklerinde değişiklik yapmayı, bu durumun Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da ilanını taahhüt etti.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023