Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programı- İlk Adım gerçekleşti

Bilimsel çalışmalara ve akademik alana ilgi duyan gençleri destekleyerek başarılı olanların erken dönemde araştırma süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla geliştirilen Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nın birinci aşaması olan “Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programı - İlk Adım” 17-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında 7 katılımcı ile gerçekleşti.Çevrim içi yapılan İlk Adım Programında, akademik alanda çalışmayı ve araştırmacı olmayı hedefleyen gençlerin bu alandaki farkındalığının geliştirilmesi ve bir araştırmacının sahip olması gereken temel yeterliliklerin kazandırılması amaçlandı.Konu anlatımlı dersler, gerekse soru cevap şeklinde gerçekleşen panellerin yer aldığı, Acıbadem Üniversitesi Tıp, Mühendislik ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin öğretim elemanlarının bilgi ve deneyimlerini aktardıkları eğitimin koordinatörlüğünü, Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Akın ve Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Melike Şahiner yaptı.Katılımcılardan her günün sonunda aldıkları eğitimden çıkarımları ve görüşleri istendi, program sonunda yapmış oldukları geri bildirimler, özgeçmişleri, niyet mektupları ve program sonu raporları da eklenerek kitapçık haline getirildi ve katılım belgeleri ile birlikte kendilerine ulaştırıldı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023