Ana içeriğe atla

GEMSTONE Projesi Ara Dönem İlerleme ve Gözden Geçirme Toplantısı gerçekleşti

Avrupa'nın önde gelen akademik kuruluşu olan Lund Üniversitesi (İsveç), İtalya'da kar amacı gütmeyen organizasyonu (Fondazione ICONS) ile üniversitemiz arasındaki işbirliğini güçlendirerek araştırmada mükemmeliyeti hedeflemek amacıyla başlanan ve Ufuk Avrupa (Horizon-Widera-2021-Access-03) Twinning Programı kapsamında desteklenen “Technological Excellence and Innovation Potential to Study Neurodevelopmental Diseases (GEMSTONE)” başlıklı projenin ara dönem ilerleme ve gözden geçirme toplantısı 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti. 

Proje yürütücüsü olarak üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Onat’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; ICONS’tan Serena Cogoni, Lund Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Kırık ve Doç. Dr. My Andersson’un proje ortağı olarak katıldı. Toplantıda üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda Tahir Turanlı, Eczacılık Fakültesi’nden Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Nihan Çarçak Yılmaz, Tıp Fakültesi’nden Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Beki Kan, Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Meltem Kolgazi, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Levent Altıntaş ve Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ayşe Melike Şahiner de proje iş paketi liderleri olarak yer aldı.

Toplantıda, GEMSTONE Projesi İlerleme Raporu’nun değerlendiricileri olan Research Executive Agency Temsilcisi ve Proje Sorumlusu Christopher Niehaus’a ve Institut de Biologie du Developpement de Marseille’den Prof. Harold Cremer’e proje kapsamında yürütülen bütün bilimsel ve kapasite geliştirme faaliyetleri, karşılaşılan zorluklar, ulaşılan hedefler ve geleceğe yönelik yapılan planlamalar sunuldu. 

Toplantı sonunda projenin elde ettiği sonuçların ve gerçekleştirdiği hedeflerin Christopher Niehaus ve Prof. Dr. Harold Cremer tarafından başarılı bulunmasıyla üniversitemiz takdir edildi.

Haber Tarihi: 28/03/2024

Son güncelleme tarihi: 01.04.2024