Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nın düzenlediği Gastronomik Söyleşiler kapsamında aşurenin tarihsel ve dinsel boyutuna değinildi.

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nın düzenlediği Gastronomik Söyleşiler kapsamında aşurenin tarihsel ve dinsel boyutuna değinildi. Tarih boyunca çeşitli farklı kültürlerde nasıl tüketildiği, hangi zamanlarda yapıldığı, nasıl yapıldığı; tarifi, içeriği hakkında konuşuldu. Aşure’nin ritüellerdeki yeri, anlamı ne ifade ettiği konuşuldu. Ayrıca sağlıklı beslenmedeki yerine de değinildi.

Aşure gerek ekonomik gerekse içeriğinde yer alan makro ve mikro besin öğeleri açısından bireylerin sofrasında yer alması gereken sağlıklı ve geleneksel bir lezzet olduğu söylendi.

Söyleşi sonrası Aşçılık Programı 2. Sınıf öğrencilerinin “Türk Mutfağı” dersi kapsamında yaptıkları Aşure katılımcılara ikram edildi.

Son güncelleme tarihi: 13/06/2019
×
Arama yapmak için ENTER tuşunu kullanabilir, ▼/▲ tuşları ile önerilenler arasında seçim yapabilir ve ESC tuşu ile kapatabilirsiniz.