Ana içeriğe atla

Gastronomik Söyleşiler Şubat ayında da dopdoluydu

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Medya ve Gastronomi dersi kapsamında düzenlenen “Gastronomik Söyleşiler” Şubat ayında da farklı konu ve konuşmacılarla öğrencileri buluşturdu.

Yemek Stilisti Nena Bekler, “Yemek Stilistliği ve Gıda Fotoğrafçılığı” başlıklı sunumu ile 6 Şubat 2019 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşi sırasında yemek fotoğraflarında kullanılan malzemeler ve fotoğrafın güzel görünmesi için başvurulan yollardan bahseden Bekler, örnekler üzerinden sanatsal ve reklam amaçlı çekilen yemek fotoğraflarının detaylarını da paylaştı.

Şubat ayı söyleşilerinin bir diğer konuğu da Yemek Tarihi ve Kültürü Araştırmacısı Ayfer Yavi idi. Yavi, “Bir Dünya Börek” başlıklı sunumu ile 20 Şubat 2019 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Big Chefs Restoranları Mutfak Koordinatörü Murat Aslan, “Bir Aşçının Dünlüğü” başlıklı sunumu ile 27 Şubat 2019 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Aslan, kendi tecrübelerinden yola çıkarak iş hayatında saygının, nezaketin, bilginin ve çabanın öneminden bahsetti. Söyleşi sonrası yapılan çekilişle iki adet imzalı kitabını ve bir adet profesyonel bıçak setini öğrencilere hediye etti.

Haber Tarihi: 07/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023