Ana içeriğe atla

Gastronomik Söyleşiler Nisan ayında alanında uzman isimleri ağırladı

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programımız tarafından düzenlenen Gastronomik Söyleşiler; Şef Sinem Özer’in, Yemek Kültürü Uzmanı, Yazar ve Radyo Yayıncısı Güzin Yalın’ın ve Yemek Araştırmacısı Sema Temizkan’ın katılımıyla Nisan ayında gerçekleşti.

“Öze Dönüş” başlıklı ilk söyleşide Şef Sinem Özler konuşmacı olarak ağırlandı. 6 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen söyleşide Şef Özler katılımcılara geleneksel Türk mutfağının, gelenekselliğinin olduğu gibi korunarak gelecek nesillere aktarılmasının çok büyük bir sorumluluk ve çok önemli bir iş olduğundan bahsetti. Ardından gastronomiye sadece mutfak ve yemek olarak bakmanın eksik olduğunu vurguladı. Türk mutfağının dünya mutfakları arasında önemli bir yere sahip olduğunu ve bunun sebeplerinden birinin de Türk mutfağının içinde tarih, kültür, coğrafya, göçler, zenginlikler ve hatta yoksullukları barındırması olduğunun altını çizdi. Bu sebeple de geleneksel ürünlere, yemeklere dönüşün aslında “Öze Dönüş” olduğunu belirtti.Nisan ayının ikinci söyleşisi Yemek Kültürü Uzmanı, Yazar ve Radyo Yayıncısı Güzin Yalın’ın katılımıyla 13 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Mutfak Okulu, Ziyafet, Laf Söyledi Balkabağı, Mutfaktan Tabaktan Sokaktan adlı kitapların da yazarı olan Yalın, kültür ve gastronomi ilişkisine dünyadan örneklerle değinirken gastronominin sadece mutfakla sınırlı olmadığından da bahsetti. Yalın, radyo yayıncılığının, sosyal medyanın, kitap yazarlığının avantaj ve dezavantajlarını gastronomi açısından değerlendirdi.Ayın son söyleşisi ise 27 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. “Yemeği Yemek Yapan Nedir?” başlıklı söyleşide Yemek Araştırmacısı Sema Temizkan konuşmacı olarak ağırlandı. Türk Mutfağı Yemek Kitapları kategorisinde eserler yazan Araştırmacı Yazar Temizkan katılımcıları eski İstanbul mutfağı hakkında bilgilendirerek; günümüz İstanbul mutfağının hangi koşullar altında şekillendiğini anlattı. İstanbul mutfağının temelini oluşturan birçok farklı dil, din ve ırk tarif hikayeleri katılımcılar tarafından beğeni topladı.

Haber Tarihi: 15/04/2022

Son güncelleme tarihi: 04.04.2024