Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programımız tarafından düzenlenen Gastronomik Söyleşiler girişimci ve artisan ekmek şefi Serpil Onaran’ı ağırladı.

Aşçılık öğrencileri ile farklı konularda alanında uzmanları bir araya getiren söyleşi 26 Şubat 2020 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.

Söyleşide yer alan konu başlıkları ise şöyle; Buğdayın Hikayesi, Ekşi Maya Nedir? Artisan Ekmekçilik Ne Demektir? Artisan Ekmeğin Diğer Ekmeklerden Farkı Nedir?

Onaran söyleşide ekşi mayalı ekmek konusunda bilinen yanlışların doğrulardan daha fazla olduğuna dikkat çekerken, ekşi mayanın nasıl yapıldığı, buğdayın ve unun ekmek yapımındaki önemi, artisan ekmekçiliğin neden iyi bir şey olduğunu anlattı. Söyleşide artisan ekmek tadımı da yapıldı.

Konuşmacı hakkında Kısa Bilgi: Serpil Onaran ‘ İyi Bir Şey’ marka kurucusu ve girişimci olup aynı zamanda artisan ekmek şefidir.

Son güncelleme tarihi: 09/03/2020
×
Arama yapmak için ENTER tuşunu kullanabilir, ▼/▲ tuşları ile önerilenler arasında seçim yapabilir ve ESC tuşu ile kapatabilirsiniz.