Fizyoterapide Kariyer Buluşmaları”nın ilki gerçekleşti

Öğrencilerin mezuniyet öncesinde kariyer planlamalarına destek olmak hedefiyle düzenlenen “Kariyer Buluşmaları” iş dünyasından başarılı isimleri öğrencilerle buluşturmayı hedefliyor. Buluşmaların ilki; ülkemizde önemi gün geötikçe daha da artan “Kadın Sağlığında Fizyoterapi” başlığı ile gerçekleşti.Yeditepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ayça Aklar Çörekçi, “Kadın Sağlığında Fizyoterapinin Rolü” başlıklı sunumu ile katılımcıları bilgilendirmenin yanı sıra bu alanda yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.Ayça Aklar Çörekçi, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde 2003 yılında tamamlamıştır.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde eğitimini tamamladıktan sonra, mezuniyet sonrası eğitimlerine devam etmiş ve şu an uyguladığı Klinik Pilates, Kompleks Boşaltıcı Fizyoterapi (Manuel Lenf Drenajı), Prenatal ve Postnatal Egzersiz alanlarında uygulayıcı olma hakkını kazanmıştır.Aldığı eğitimler üzerine çalışmalar yapabilmek ve mesleki olarak gelişimine devam edebilmek için 2010 yılında başladığı Boğaziçi Üniversitesi Biomedikal Mühendisliği Enstitüsü- Biomekanik Bölümü’nde öğrenim hayatına devam etmektedir. Şu an Yeditepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023