“Fizyoterapide Kariyer Buluşmaları” alanında başarılı profesyonelleri ağırladı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz tarafından düzenlenen “Fizyoterapide Kariyer Buluşmaları” sektörden profesyonellerle öğrencilerimizi bir araya getirdi.Fizyoterapide Kariyer Buluşmaları: Bir İşverenin Fizyoterapistten BeklentileriMezuniyet sonrası kurumların mezunlardan beklentilerinin konuşulduğu “Bir İşverenin Fizyoterapistten Beklentileri” başlıklı söyleşi 24 Şubat 2020 üniversitemizde gerçekleşti.Söyleşinin konuğu Dr. Fzt. Osman ÇOBAN işverenlerin geçmişten günümüze fizoterapistlerden beklentilerine yönelik öğrencilere bilgi verdi, onların sorularını cevaplandırdı.Konuşmacı hakkında: 1979 doğumlu Osman Çoban, İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan 2001 yılında mezun olmuştur. 2001- 2004 yılları arasında I.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek lisans programını bitirerek Uzman unvanını almıştır. Aynı tarihler arasında I.Ü. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Yüksek lisans eğitimi boyunca Kistik Fibrozis konusunda birçok araştırması bulunan Osman ÇOBAN, 2003 yılında Hoikka Araştırma Merkezinde (Finlandiya); 2004 yılında Zeepreventorium Fizyoterapi Enstitüsü (DeHaan/ Belçika) ve Brüksel Üniversite hastanesinde (Belçika) çalışmalarda bulunmuştur. 2004 yılında uluslararası Kistik Fibrozis Fizyoterapistleri Derneği tarafından organize edilen 'European Best Care Award 2004' ödülünü alarak İngiltere ve Belçika’da çalışmalar yapmıştır. 2006 yılında ''Irish Society of Chartered Physiotherapists''e üye olarak İrlanda'da Fizyoterapist lisansı almıştır. 2006-2007 yıllarında askerlik hizmetini GATA TSK Rehabilitasyon Merkezinde tamamlamıştır. Askerlik hizmeti sırasında Ampute Milli Futbol Takımında çalışmıştır. Daha sonra Medikalpark Bahçelievler Hastanesinde çalışmıştır ve 2010 yılından itibaren Duygu Hastanesinde çalışmaktadır. Fizyoterapide Kariyer Buluşmaları: Almanya'da Yüksek Lisans ve Çalışma ŞartlarıMezuniyet sonrası yurtdışında çalışma ve eğitim konularının konuşulduğu “Almanya'da Yüksek Lisans ve Çalışma Şartları” başlıklı söyleşi 26 Şubat 2020 üniversitemizde gerçekleşti.Söyleşinin konuğu Uz. Fzt. Umut Dikmen Almanya’da yüksek lisans eğitimi ve çalışma şartlarına yönelik öğrencilerle bilgi paylaştı ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.Konuşmacı hakkında: 1985 doğumlu Umut DİKMEN 2008 yılında Dicle Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden sonrasında ise Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden 2013 yılında mezun olmuştur. 2013-2014 yılları arasında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalıştıktan sonra 2017-2019 yılları arasında Alman Spor Akademisi’nde yüksek lisansını yapmıştır. 2016 yılından beri Physio Corpus – Köln’de çalışmaktadır.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023