Fizikçi ve felsefeci Enis Doko “Evrenin Sırlı Tarihi” isimli etkinlik için kampüsteydi

Acıbadem Üniversitesi Düşünce Kulübü’nün düzenlediği “Evrenin Sırlı Tarihi” isimli etkinlik, fizikçi ve felsefeci Enis Doko'nun katılımıyla gerçekleştirildi.Acıbadem Üniversitesi Düşünce Kulübü’nün düzenlediği “Evrenin Sırlı Tarihi” isimli etkinlik, fizikçi ve felsefeci Enis Doko'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, yedi büyük sır masaya yatırıldı ve bilimsel verilerin ışığında felsefi olarak yorumlandı. İşte o 7 sır:Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var?Neden evren yaşama uygun?Neden kaos yerine doğa yasaları var?Neden bilim yapmaya uygun bir evrenimiz var?Neden evren teknoloji üretmeye uygun?Neden doğaya hükmeden fizik yasaları matematikle açıklanabilir?Neden estetik algılarımız var?

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023