Exchange 2023 – Yurt Dışı Öğrenci Değişimi Gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi ACUMSA Staj Değişimi Çalışma Kolu ve Araştırma Değişimi Çalışma Kolu tarafından düzenlenen Exchange 2023 – Yurt Dışı Öğrenci Değişimi etkinliği 1-31 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Ülkemizdeki tıp fakültelerinin, hastanelerin ve araştırmaların işleyişini görmeleri ve farklı kültürler deneyimleyip global  tıp öğrencileri olabilmeleri  amacıyla IFSMA SCOPE (Staj Değişimi) ve SCORE (Araştırma Değişimi) programlarıyla 18 farklı ülkeden 18 staj değişimi ve 2 araştırma değişimi öğrencisi üniversitemizde ağırlandı.

Toplam 40 kişilik bir ekiple gerçekleşen program,  hastanede staj, üniversitemizde araştırma projelerine katılım, İstanbul gezisini içeren  sosyal aktivitelerden oluştu. Araştırma değişim öğrencileri, üniversitemizin araştırma laboratuvarlarında hocalarımız eşliğinde araştırmalarını sürdürürken, staj değişimi öğrencilerimiz ise Acıbadem  Maslak, Altunizade ve Ataşehir Hastanelerinin farklı departmanlarında stajlarını tamamladı.

Haber Tarihi: 15/08/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024