Ana içeriğe atla

Dünya Nadir Hastalıklar Günü’ne özel “Pandemi Döneminde Nadir Bağışıklık Sistemi Hastalıkları” başlıklı etkinlik gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Nadir Hastalıklar ve Yetim İlaçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ACURARE) ve Acıbadem Üniversitesi Nadir Hastalıklar Kulübü’nün düzenlediği "Pandemi Döneminde Nadir Bağışıklık Sistemi Hastalıkları" başlıklı etkinlik 28 Şubat 2021 tarihinde online olarak gerçekleşti.

Nadir hastalıklarla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz aynı zamanda Çocuk Genetik Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Alanay’ın açılış konuşması ile başladı.

Ardından ACURARE Müdürü aynı zamanda Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Uğur Özbek merkez, İSTisNA Projesi ve projenin çıktılarıyla ilgili bilgiler verdi. Etkinlik devamında Pediatrik Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Elif Aydıner Karakoç ve Çocuk Romatoloji ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur pandemi dönemindeki tecrübelerini aktardı. Özellikle nadir hastalığa sahip bireylerin bu süreçleri nasıl geçirdiklerini hekim gözüyle ve bilimsel çıktılarına yer vererek açıkladılar. Nadir hastalığa sahip bireyler ve hasta yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar sorularını interaktif bir şekilde konuşmacılara iletti.

Etkinlik, Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğr. Üyemiz Doç. Dr. Fatih Artvinli’nin tıp tarihi açısından pandemileri ve kurumsal hafızaları değerlendirdiği konuşması ile devam etti. Etkinlikte son olarak ACU Nadir Öğrenci Kulübü Başkan Yardımcısı Elif Öz, Nadir Hastalıklar Öğrenci Kulübünü ve Nadir Müzik projesini anlattı.

Haber Tarihi: 12/03/2021

Son güncelleme tarihi: 07.03.2024