Dr. Öğr. Üyesi Sinem Öktem Okullu'nun yürütücüsü olduğu projeye TÜBİTAK desteği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinem Öktem Okullu’nun yürütücüsü olduğu “Dış Zar Inflamatuvar Protein A (Oipa)nın Açık ve Kapalı Olduğu H. Pylori Suşları ile Enfekte Mide Organoid Modelindeki Protein Profillerinin Belirlenmesi ve bu profillerin Oipa nın açık ve kapalı Olduğu Suşlar ile Enfekte Hasta Mide Dokularında Maldi Görüntüleme Yöntemi ile Elde Edilecek Protein Profilleri ile Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmiştir.

Projede, Prof. Dr. Ümit İnce (Tıp Fakültesi, Tıbbi Patoloji AD), Doç. Dr. Erman Aytaç (Genel Cerrahi AD), Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uçal (Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya AD) araştırmacı olarak; Prof. Dr. Aysel Özpınar (Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya AD) ve Prof. Dr. Arzu Tiftikçi (Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları AD) danışman olarak yer almaktadır.

Haber Tarihi: 05/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023