Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Nihan Ünübol Uluslararası Mikobakteri Sempozyumu'ndaki sözlü sunumu ile birincilik ödülüne layık görüldü

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Nihan Ünübol, 28-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşen Uluslararası Mikobakteri Sempozyumu’nda “Doğal Türevlerine Benzetilerek Geliştirilen Antimikobakteriyel Etkili Peptit Antibiyotikler” başlıklı sözlü sunumu ile birincilik ödülüne layık görüldü. Bu çalışma TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olan “Doğadan Esinlenerek Antimikrobiyal Peptit ve Benzerlerinin Geliştirilmesi” isimli projenin de bir kısmını oluşturuyor.Dr. Ünübol bu ödülü ile Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti tarafından Kasım 2020’de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mikrobiyoloji Kongresi’ne katılma hakkı kazandı.Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023