Down Sendromu Farkındalık Etkinliği

Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ile Türkiye Down Sendromu Derneği tarafından düzenlenen Down Sendromu Farkındalık Etkinliği 20-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Acıbadem Üniversitesi öğrencilerinin Down Sendromu hakkında farkındalıklarını artırmak için düzenlenen etkinlikte; ‘Down Sendromu nedir? Down Sendromu ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Down Sendromlu bireyler için istihdam programları nelerdir? Down Sendromlu bireylerle iletişim nasıl kurulur ve gönüllü programları nelerdir?’ soruları yanıtlandı.

Öğrencilerin dikkatini çekmek amacıyla Öğretim Görevlisi Dr. Azize Karahan danışmanlığında stant kuruldu ve katılımcılara broşür ile Türkiye Down Sendromu Derneği için Down Sendromlu bireylerce hazırlanan el yapımı mum ve defterler dağıtıldı. Etkinlikte, Psikolog Seniha Salihoğlu “Down Sendromu, Down Sendromu Derneği ve Down Sendromlu Birey İstihdam Programları” hakkında bilgi verirken, Down Sendromlu birey Gözde Uçan “Benim Sesim, Benim Programım ve Öz savunuculuk Programı” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlik soru-cevap oturumunun ardından sonlandı.

Haber Tarihi: 26/12/2023

Son güncelleme tarihi: 27.12.2023