Doktora Programı Öğrencimiz Begüm Yalçın, Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu kapsamında çalışmalarını Amerika’da sürdürecek

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı öğrencisi aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Begüm Yalçın, biyomekanik alanındaki doktora tez çalışmalarını Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun 2022-2023 Akademik Yılı Doktora Tezi Araştırma Bursu programı kapsamında Amerika’daki Cleveland State Üniversitesi’nde ve Cleveland Clinic'te sürdürmeye hak kazandı.

Arş. Gör. Yalçın, tez konusu doğrultusunda makine öğrenme uygulamalarını ortopedik ve nörolojik hastalıklarının rehabilitasyonunda kullanarak, yapay zeka uygulamalarını medikal alanla buluşturmayı hedefliyor.Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu, her sene Türkiye dahil dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok alanda doktora öğrencisine ABD’de bulunan üniversitelerinde bir yıl ziyaretçi araştırma öğrencisi (Visiting Student Researcher-VSR) pozisyonunda araştırma imkanı sağlıyor.

Arş. Gör. Yalçın’ı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 14/09/2022

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023