Doç. Dr. Zehra Serpil Ustalar Özgen, ASPA başkanlığına seçildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Serpil Ustalar Özgen, 2023 yılı itibarıyla iki yıl süreyle Asya Pediatrik Anestezi Derneği (ASPA) başkanlığına seçildi.ASPA, 1999 yılında Singapur’da kurulmuş, Asya ülkelerindeki yoğun pediatrik hasta popülasyonu göz önüne alındığında bilimsel ve örgün eğitim veren, alanındaki tek dernektir. Pediatrik hastalarda güvenli anestezi uygulanması, gelişmekte olan ülkelerde pediatrik anestezi eğitimlerinin verilmesi, anestezi doktorları arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, bu geniş katılımlı derneğin başlıca amaçlarıdır.Derneğin düzenlediği ASPA 18. Uluslararası Kongresi üniversitemizde gerçekleşti. Kongre haberi için tıklayın.

Haber Tarihi: 27/04/2023

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023