Diyabet Farkındalık Eğitimi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümümüz tarafından, 28 Kasım tarihinde, Sevinç Koleji iş birliğinde ilköğretim öğrencilerine “Diyabet Hakkında Farkındalık Eğitimi” düzenlendi. Okul çağı çocuklarını, olumlu sağlık davranışlarına yönelik bilgilendirerek küresel diyabeti önlemek ve diyabet hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Sevinç Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimde, üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Vesile Ünver, Öğr. Gör. Zehra Belhan ve Arş. Gör. Tuğba Yorulmaz; “Diyabet nedir?, Diyabeti önlemek için neler yapılmalıdır? Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. 150 öğrencinin katılım sağladığı etkinliğin bitiminde öğretim üyelerimiz tarafından öğrencilere, üzerinde “Biz diyabetin farkındayız, ya siz?” yazılı stickerlar dağıtıldı.

Haber Tarihi: 06/12/2022

Son güncelleme tarihi: 23.06.2023