Ana içeriğe atla

Değerli Hocamız Prof. Dr. Ali Rıza Kural’dan Senfonik Orkestra ile Türk Müziği Konseri

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Kural, 1 Mart 2024 Cuma akşamı Maslak TİM Show Center’da sanatçı kimliği ile gerçekleştirdiği konserde müzikseverlerle buluştu.

Dünya Endoüroloji Derneği tarafından verilen “Ömür Boyu Onursal Üyelik Ödülü” sahibi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Kural, orkestra şefi Nesrin Bayramoğluları’nın yönetiminde gerçekleşen konserde, İstanbul Senfoni Orkestrası ve Türk Müziği Sanatçıları’nın sazları eşliğinde musikimizin seçkin eserlerinden örnekler vererek, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. 

Konserden elde edilen tüm geliri Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Eğitim Fonu’na bağışlayan Prof. Dr. Ali Rıza Kural, “Bu gece burada bulunmanız çok önemli, Acıbadem Üniversite Öğrenci Eğitim Fonu’na ciddi bir katkıda bulundunuz, ben Üniversitem adına sizlere çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle müzikseverlere teşekkürlerini sundu. Salonu dolduran müzikseverler, konser sonunda sanatçı Prof. Dr. Ali Rıza Kural’ı ayakta alkışladı. 

Prof. Dr. Kural, musikiye, mandolin ve keman dersleri alarak başladı. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. Bu arada Arif Sami Toker’den Türk Musikisi dersleri aldı. Sonra sırasıyla merhum Rüştü Eriç’in yönettiği Rumeli Türkleri Derneği Korosu, Süheyla Altmışdört’ün yönettiği İstanbul Üniversitesi Türk Musikisi Korosu ve İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü’nde musiki öğrenimini sürdürdü. Münir Nureddin Selçuk’un şefliğindeki İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyeti’nde stajyer korist olarak kısa bir süre görev yaptıktan sonra Prof. Dr. Nevzad Atlığ şefliğinde kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu’nda yer aldı. Dr. Ali Rıza Kural, 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’nda ihtisasa başladı. 1985 yılında Doçent, 1995 yılında da Profesör ünvanını alan Ali Rıza Kural, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrenci Korosu Şefliği, TRT İstanbul Radyosu istisna akitli solistliği, İstanbul Festivali çerçevesindeki konserlerde solistlik yaparak musiki yaşamını sürdürdü. Ayrıca dernekler ve vakıflar yararına özel konserler verdi. Merhum Prof. Dr. Nevzad Atlığ’ın yönettiği Devlet Klasik Türk Musikisi Korosu (şimdiki adıyla Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu), Taylan Kendirli’nin şefliğini yaptığı Büyük Kulüp Klasik Türk Musikisi Korosu ve Merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın program danışmanlığını yaptığı Pera Müzesi konserlerine misafir solist olarak katıldı. Prof. Dr. Ali Rıza Kural bugüne kadar Hayal İçinde, Klasikler ve Sevdiklerimin Sevdikleri olmak üzere müzikseverlere 3 albüm sundu.

Konseri izlemek için tıklayın.

 

Haber Tarihi: 28/03/2024

Son güncelleme tarihi: 01.04.2024