Ana içeriğe atla

Covid19’un PCR ve Antijen testleri için yeni bir örnek alma yöntemi olan MyMagiCon, Acıbadem Altunizade ve Acıbadem Maslak Hastanelerinde uygulanmaya başlandı

Üniversitemiz Kuluçka Merkezi’nde iki yıl süren araştırma sonucu geliştirilen MyMagiCon, PCR ve antijen testleri için kişiden burundan çubukla alınan sürüntü yerine gargara ve ağız çalkalama suyu örneği alıyor. Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Tanıl Kocagöz ve Tıp Mühendisliği Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Özge Can’ın araştırma ekibiyle birlikte geliştirdikleri MyMagiCon’un güvenilirliği bilimsel olarak kanıtlandı. Ulusal ve uluslararası patent başvurusu yapılan MyMagiCon, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Türk Halk Sağlığı Kurumu onayı alan, CE ve ISO13485 sertifikalarına sahip MyMagiCon, Acıbadem Altunizade ve Acıbadem Maslak Hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Bu yeni yöntemin, burundan çubukla alınan sürüntü örneğine göre Covid-19’u eşit veya daha duyarlı bir şekilde saptadığını söyleyen Prof. Dr. Tanıl Kocagöz, bu yöntemle çocukların da -gargara yapamayacak kadar küçük yaşta olsalar dahi - ağız çalkalama suyu ile örnek verebileceklerini belirtti.

MyMagiCon’un yoğun bir çalışmanın sonucu olduğunu belirten Prof. Dr. Kocagöz ve Prof. Dr. Can, bu sürece katkı sağlayan Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) araştırmacıları, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Biyoteknoloji Dr. Öğr. Üyesi Erkan Mozioğlu, lisansüstü öğrencileri Ece Aksoy, Tuba Polat ve Betül Zehra Karakuş’a da teşekkür etti. Ayrıca, Üniversite-sanayi iş birliğinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Kocagöz, ayrıntılı bilginin Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde yer alan Ar-Ge firmasının www.gigabiomol.com ve yatırımcı firma www.bio-t.org internet sayfalarından da alınabileceğini belirtti.

MyMagiCon’un Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Dergisi’nde (European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases) yayınlanan klinik çalışma sonuçlarına ulaşmak için tıklayın.MyMagiCon'un Hikayesi için tıklayın.

Haber Tarihi: 26/10/2021

Son güncelleme tarihi: 28.12.2023