CASE Direktörümüz Doç. Dr. M. Emin Aksoy yeniden NASCE başkanlığına seçildi

Acıbadem Üniversitesi CASE (Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Merkezi) Direktörü ve Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. M. Emin Aksoy Atina’da yapılan toplantıda 2023- 2027 yıllarını kapsamak üzere yeniden NASCE (Network of Accredited Skills Centers in Europe) başkanlığına seçildi.

ASCE akreditasyon konseyi üyesi aynı zamanda da Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Dilek Kitapçıoğlu tarafından koordine edilen medikal simülasyon eğitmenleri için her yıl “NASCE Train the Trainer” kursu düzenleniyor. Ek olarak ilki bu yıl üniversitemizde düzenlenecek olan medikal simülasyon teknikerlerine yönelik “NASCE Train the Medical Simulation Technician” kursları da yapılmaya başlandı.NASCE, UEMS kapsamındaki medikal simülasyon merkezlerinin akreditasyonlarını yapan bir kuruluş olup her yıl bir kez merkezinin bulunduğu Brüksel’de kurumsal toplantı ve bir kez de akredite merkezlerinin bulunduğu ülkelerde bilimsel toplantı düzenlemektedir. NASCE’nin amacı, Avrupa’da medikal simülasyon merkezlerinde verilen hizmetleri standardize etmeyi, aynı zamanda bu merkezler arasında bilgi ve deneyim alışverişini sağlamaktır. Günümüz Avrupa’da önde gelen medikal simülasyon merkezleri NASCE kapsamında akredite edilmiştir ve her yıl sisteme yeni eğitim merkezleri entegre olmaya devam etmektedir.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 03/11/2022

Son güncelleme tarihi: 23.06.2023