BlueCon 2023 & EMSA Türkiye 2023 Ulusal İlkbahar Kurultayı Gerçekleşti

Üniversitemiz ACUMSA (Acıbadem University Medical Students' Association ) ev sahipliğinde düzenlenen EMSA Türkiye 2023 Ulusal İlkbahar Kurultayı, bu yıl “Afetler” teması ile 18-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Afetler konusunda katılımcıları bilgilendirmek ve duyarlılık yaratmak amacıyla düzenlenen kurultay kapsamında yeni dönem Ulusal Pillar Direktörleri’nin seçimi ve yönetim kurulu raporlarının sunumu yapıldı.

EMSA Türkiye tarafından her yıl, geleneksel olarak düzenlenen BlueCon Türkiye’nin bu seneki etkinliğinde sempozyumlar, oturumlar, eğitimler ve atölyeler düzenlendi. Acıbadem Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Dorman’ın “Deprem ve Kader” adlı sempozyumunun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplum Ruh Sağlığı Projesi Uzman Hekimi Dr. Hasibe Ebru Kaymaz’ın “Afet Sonrası Travma ve Psikolojik İlk Yardım, Deprem Sonrası Stres Bozukluğu ve Psikolojik Tedavisi” adlı konuşmasının ve Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Feridun Çelikmen’in “Deprem Anında Hayatta Kalma ve İlk Yardım” adlı sempozyumunun yer aldığı kurultay, 200 tıp öğrencisini katılımıyla gerçekleşti. 4 gün süren bilimsel program, gala yemeği ve tekne turu ile renklendi.

Haber Tarihi: 01/06/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024