Birçok konuşmacının ağırlandığı Biyomedikal Mühendisliği seminerler serisi Eylül ayında da gerçekleşti

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen seminerler serisi kapsamında Eylül ayı etkinlikleri gerçekleştirildi.Ayın ilk semineri 7 Eylül 2022 tarihinde Pierre and Marie Curie (UPMC) Üniversitesi’nden Dr. Sandrine Cammas-Marion’un konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti. Dr. Marion “Peptide Decorated Biocompatible Nanoparticles Targeting Hepatoma Cells” başlıklı sunumunda Paul Ehrlich tarafından öne sürülen Magic Bullet konseptine uygun olan hepatotropik peptitler taşıyan poli(malik asit) türevlerinin sentezini ve karakterizasyonunu, bunların formülasyonunun incelenmesini ve hepatoma hücreleri kullanılarak ön in vitro alım değerlendirmesini katılımcılarla paylaştı.8 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen ikinci seminere üniversitemiz Biyomalzeme Merkezi araştırmacısı Dr. Senem Çitoğlu konuşmacı olarak katıldı. “Manyetik Nanoakışkan Hipertemi ve İlaç Taşımaya Yönelik Nanoparçacıkların Sentezi” başlıklı çalışması hakkında katılımcıları bilgilendiren Dr. Çitoğlu COST CA17140 - Cancer Nanomedicine aksiyonu desteğiyle University College London’da gerçekleştirilen bu çalışmada, kanser tedavisinde potansiyel uygulama alanları olan ortalama 6.7±1.2 nm boyutlu CoFe2O4 nanoparçacıklarının sentezlendiğini ve nanoparçacıkların yüzeyleri polivinilprolidon (PVP), dimerkaptosusinik asit (DMSA) veya dimerkaptosusinik asit - baryum titanat (DMSABaTiO3) ile fonksiyonelleştirilerek yapısal ve manyetik özelliklerinin karakterize edildiğini de katılımcılarla paylaştı.29 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen ayın son etkinliğinde ise İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadriye Kızılbey konuşmacı olarak ağırlandı. Doç. Dr. Kızılbey, “Polimerik Malzemelerin Tıpta Kullanımı” başlıklı araştırmasını katılımcılarla paylaşarak “Sentetik aşı çalışmaları”, “Peptid-polimer konjugatları” ve “polimerik taşıyıcıların adjuvan etkileri” konu başlıkları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen seminerler katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine ait diğer haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 09/09/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023