Biyomalzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Tanıtım Toplantısı ve Akreditasyon Kutlaması Gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Biyomalzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tanıtım Toplantısı ve ISO 13485 Akreditasyon Kutlamasını 21 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirdi. 2020 yılında tıp alanıyla ilgili konularda çalışan bir merkez olarak kurulan Biyomalzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2023 yılında üretilen medikal malzeme ve cihazların klinik kullanımının Temiz Oda koşullarına uygunluğu konusunda ISO 13485 akreditasyonu aldı. Ulusal medikal sektöre ve Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanında araştırma yapanların halk sağlığına somut katkı yapabilmelerine olanak sağlayacak merkezin etkinliği; Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda merkezin kuruluş öyküsü aktarılırken Biyomalzeme Yüksek Lisans ve Doktora Programı, Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanları ile merkezde yürütülmekte olan araştırmalar hakkında bilgi verildi. 40 kişilik bir katılımla gerçekleşen etkinlik; Merkez Müdürü, Biyomalzeme ABD Başkanı ve Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vasıf Hasırcı’nın sunumu, Enstitü Müdürü Prof. Ata Akın, Rektör Ahmet Şahin ve Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşması ile tamamlandı.

Haber Tarihi: 07/08/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024