Biyoetik Kulübü ve ACUMSA işbirliğinde Kadın Sağlığı ve Hakları Kongresi gerçekleşti

Üniversitemiz Biyoetik Kulübü ve ACUMSA (Acıbadem University Medical Students' Association) Kulübü’nün; Nilky, Soho N. Y. C., Cosmed, The Purest, Redbull, Biletinial ve ÖKKK işbirliğinde düzenlediği Kadın Sağlığı ve Hakları Kongresi 27 Kasım tarihinde 200 kişinin katılımıyla konferans salonunda gerçekleşti.Kadın sağlığı ve hakları için farkındalık oluşturmak, sağlık bilimleri alanında yetişmekte olan üniversite öğrencilerinde konu ile ilgili farkındalık oluşturmak ve kadın haklarının kadın sağlığıyla arasındaki bağlantıyı göstermek amacıyla multidisipliner bir yaklaşımla gerçekleştirilen kongrede, katılım sağlayan 10 konuşmacı farklı konu başlıklarıyla ilgili sunumlarını yaptı.“Premenstrüel Sendrom Gerçekten bir Kâbus Mu?”, “Genç Kadınların Ergenlik Döneminde Yaşadığı Ruhsal Sorunların Günümüze Etkileri”, “Kadının Cinsel Hayatı ve Toplumsal Tabuların Etkileri”, “Kadının Doğum Sonrası Dönemle İmtihanı” “Kadın Sağlığına Psikososyal Boyuttan Bakış ve Toplumsal Cinsiyet”, “Ülkemizdeki Kadın Sağlığı Göstergeleri ve Sağlık Hakkı” ve “Türkiye’de Kadın Hakları ve Kadın Kurumları” başlıklı konuşmaların ardından “The Zone” belgeseli katılımcılara izletildi ve belgesel hakkında tartışma gerçekleştirildi. Sosyal konuşmacı Aslı Alpar’ın konuşmasından sonra “Jan Dark’ın Dönüşü” isimli tiyatro oyunu gösteriminin ardından etkinlik son buldu.

Haber Tarihi: 27/04/2023

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023