Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzün düzenlediği 11. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi gerçekleşti

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz ve Gastroenteroloji Diyetisyenliği Derneği iş birliği ile düzenlenen 11. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel gelişmeleri, toplum sağlığını etkileyen beslenme sorunlarını, bağırsak mikrobiyotası ve diyet etkileşimleri arasındaki etkileri multi-disipliner bir yaklaşım çerçevesinde değerlendirmeyi amaçlayan kongrenin bu seneki konu başlıkları “Bariatrik Cerrahi”, “Kollajen”, “Dermatoloji”, “Troid”, “İnsülin”, “Fermente Gıdalar”, “Şeker” ve “Sporcu Beslenmesi” olarak belirlendi.Kongrede, bağırsak mikrobiyotasının şekillenmesinde büyük öneme sahip prebiyotikler, probiyotikler ve diyet örüntüsü hakkında güncel bilgiler değerlendirildi. Kongre kapsamında 5. ProbioCLASS-Beslenme & Prebiyotik & Probiyotik Bahar Okulu da gerçekleştirildi.Yaklaşık 650 katılımcının ağırlandığı kongreye; beslenme ve diyetetik, gastroenteroloji, enfeksiyon, pediatri, fizyoloji, biyokimya, ortopedi, eczacılık ve fizyoterapi alanlarında uzman 70 konuşmacı katıldı.Kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın.

Sağlık Bilimleri Fakültesine ait diğer haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 07/06/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023