Bending the Arc belgeselinin Türkiye’deki ilk gösterimi üniversitemizde gerçekleşti

Acıbadem Tıp Öğrencileri Birliği ve ACUMEDAK işbirliğiyle Partners in Health’in kuruluş sürecini anlatan “Bending the Arc” belgeselinin Türkiye’deki ilk gösterimi 9 Mart 2018 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

“Bending the Arc” belgeseli gelişmekte olan ülkelere kalıcı sağlık çözümleri sunmayı amaçlayan uluslararası sivil toplum kuruluşu Partners in Health’in kuruluş sürecini anlatıyor. Partners in Health, 1987 yılında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören Dr. Paul Farmer, yakın arkadaşları Ophelia Dahl ve Dr. Jim Yong Kim tarafından kuruldu. STK’nın en temel çalışma konuları arasında; tüberküloz, ebola, kolera, HIV/AIDS gibi hastalıklar, kadın ve çocuk sağlığı ve zihinsel sağlık sorunları yer alıyor.Belgesel gösterimine STK’nın üyesi ve Harvard Üniversitesi Kürsel Sağlık ve Sosyal Tıp Departmanı’nda görev alan Dr. Salmaan Keshavjee de katıldı. Belgesel gösterimi sonrası Dr. Keshavjee ile belgesel ve şu anda yapılan çalışmalara yönelik bir söyleşi gerçekleştirildi.

Haber Tarihi: 10/03/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023