Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’ndan Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı

Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’nun, uyuşturucuyla mücadele kapsamında öğrencilere, akademik ve idari personele farkındalık sağlamak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube iş birliği ile düzenlediği “Uyuşturucuyla Mücadele” başlıklı konferans 13 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirildi.Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nden Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Büro Amirliği Personeli, Polis Memuru Okan İlhan konuşmacı olarak ağırlandı.Sunumunda “Bağımlılık”, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde”, “Uyuşturucunun Hukuktaki Yeri” ve “Uyuşturucunun Olumsuz Etkilerinin Örnekleri” gibi konu başlıklarına değinen İlhan, katılımcıları uyuşturucu ve uyarıcı maddenin hukuktaki cezai yükümlülükleri ve narkotik şubenin işleyişi hakkında da bilinçlendirdi.Etkinlik kapsamında uyuşturucuyla mücadele için sivil toplumun neler yapabileceğinden bahseden İlhan, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

Haber Tarihi: 15/05/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023