Avrupa Birliği ve Açık Erişim Yayın Süreçleri Sunumu Gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi GEMSTONE Projesi kapsamında Acıbadem Üniversitesi Kütüphane ve Elektronik Kaynaklar Müdürü Ayça Aydemir Mazlumoğlu tarafından Açık Erişim, Avrupa Birliği düzenlemeleri ve Açık Erişim yayıncılık süreçlerine dair genel bir sunum yapıldı.  12 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen etkinlikte, Açık Erişim kavramının ne olduğu, neden önemli olduğu gibi konulara yer verilirken Türkiye'deki uygulamalar ile dünya genelindeki gelişmelerin etkileri ele alındı. Türkiye’de Açık Erişim Uygulamaları, dünyadaki gelişmelerin yansımaları, Avrupa Birliği'nin Açık Erişim politikaları ve yayın süreçleri incelendi; kütüphanelerdeki dönüştürücü anlaşmalar, Ufuk Avrupa Programı’nın Açık Erişim zorunlulukları ve FAIR prensipleri gibi konular hakkında bilgi verildi. 46 kişinin katıldığı etkinliğin sonunda, sorular yanıtlandı.

Haber Tarihi: 29/03/2024

Son güncelleme tarihi: 29.03.2024