ASUMA’dan Yapay Zekâ Ve Şiddet Sempozyumu

Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) 08.06.2023 tarihinde Yapay Zekâ ve Şiddet Sempozyumu’nu gerçekleştirdi. Sempozyumda “Şiddet, Yapay Zekâ ve Şiddet, İletişim, Toplum ve Çocuk, Yapay Zekâ ve Dijital Dünyada Şiddet“ gibi konu başlıkları ele alınırken Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Polat, Prof. Dr. Uğur Sezerman, Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Leyla Keser Berber, Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte, Yapay Zekâ ve Şiddet’e dair hukuki, bilimsel ve güncel gelişmeler multidisipliner yaklaşımla ele alındı. Katılımcılar, bireysel oturumlarda kendi uzmanlık alanlarında yapay zekâ kavramına yaklaşımı ve şiddetle olan ilişkisini ele aldı.

50 katılımcının yer aldığı sempozyumun sonunda beyin fırtınası yapılarak yapay zekâ ve şiddetin günümüzdeki yeri ve geleceği tartışıldı.

Haber Tarihi: 14/06/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024