ASUMA’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Panel: “Türkiye’de Kadına Şiddet Neden Artıyor?”

Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) ile Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği (iMDAT) iş birliği ile 8 Mart 2021 tarihinde “Türkiye’de Kadına Şiddet Neden Artıyor?” başlıklı çevrim içi panel gerçekleşti.Panelin Oturum Başkanlığı’nı ASUMA Müdürü aynı zamanda Üniversitesimiz Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat yaptı. Etkinliğe Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serpil Sancar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Demet Güleç ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Şahika Onganer panelist olarak katıldı.Panelde “Kadına Şiddetin Sosyolojik Boyutu”, “Kadına Şiddetin Psikiyatrik Boyutu”, “Kadına Şiddetin Hukuksal Boyutu” başlıkları üzerinde duruldu.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023