Ana içeriğe atla

ASUMA ve ACU Drama Kulübü'nden 8 Mart 8 Kadın Tiyatro Oyunu

Program, ASUMA Direktörü Prof. Dr. Oğuz Polat’ın Dünya Kadınlar Günü’ne özel açılış konuşması ile başladı. ACU Drama Kulübü öğrencileri, program çerçevesinde, Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Güngör Dilmen’in “Ben Anadolu” eserinden uyarlanan ve Anadolu’ya damgasını vurmuş 8 kadının hikayesinin anlatıldığı “8 Mart & 8 Kadın” oyununu sahneledi.

Oyunda sırasıyla Kibele, Nasrettin Hoca’nın karısı, Hürrem Sultan, Florence Nightingale, Şair Nigar, Halide Edip Adıvar, Anafartalı Zehra ve Prof. Dr. Türkan Saylan tiradları yer aldı.

Rol aldığı sinema filmleri, diziler ve tiyatro oyunlarıyla Türkiye’nin önemli kadın oyuncuları arasında yer alan ödüllü oyuncu Özge Özberk de programın sonunda başarılı kadın oyuncu olmayı konu edinen söyleşinin konuğu oldu.

Acıbadem Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Rezzan Akçatepe ile gerçekleştirdiği söyleşide Özge Özberk, 25 yıllık sanat hayatındaki başarısının sırrını sevdiği işi yapması, yer aldığı projeleri sahiplenmesi ve arkasında olması olarak sıraladı ve bu süreçte aile desteğinin önemine değindi. Yer aldığı projelerde genelde yaşadığı zorluklara rağmen ayaklarının üstünde çok sağlam duran güçlü kadınları canlandırdığını söyleyen Özberk, rol gereği bile olsa kadına şiddet sahnelerini işledikleri bölümlerde çok zorlandığını anlattı, kadına şiddete karşı mutlaka savaşmak gerektiğini ifade etti.

Haber Tarihi: 04/03/2019

Son güncelleme tarihi: 19.01.2024