ASUMA tarafından düzenlenen “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Paneli” gerçekleşti

ASUMA Müdürü Prof. Dr. Oğuz Polat’ın açılış konuşması ile başlayan panele İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız ile Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) Başkan Yardımcısı Av. Ümit Erdem katıldı.

Prof. Dr. Saip, sağlıkta şiddetin ülkemizdeki boyutunu belirterek sağlık çalışanları üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. Prof. Dr. Yıldız, bu alanla ilgili yasal düzenlemeleri ve yeni çıkan sağlıkta şiddet yasasının getirilerini katılımcılara aktardı. Av. Erdem ise örneklerle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten söz etti. Panelistlerin sunumları sonrasında katılımcıların soruları ile konu farklı boyutları ile tartışıldı.

Panel sonrası Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Pakiş başkanlığında üniversitemiz yüksek lisans öğrencileri de sözlü sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

Haber Tarihi: 08/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023