Ana içeriğe atla

Aşçılık Programımızdan “Disco Soup Day”

Her yıl tüm dünyada uluslararası katılımla gerçekleşen “World Disco Soup Day” etkinliğine bu yıl Aşçılık Programımız da destek verdi.

Slow Food Gençlik Hareketi kapsamında her 27 Nisan’da tüm dünyada yapılan uluslararası bir etkinlik olan “Disco Soup Day” Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programımız tarafından 25 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti.

World Disco Soup Day; kullanılabilir olduğu halde, estetik standartlarda olmayan ‘ugly food’ olarak nitelendirilen sebze, tahıl ve baklagillerin müzik eşliğinde dans ederek temizlenip kesilmesi ve pişirilmesi ile elde edilen çorbanın; yine müzik eşliğinde etkinliğe katılanlar ile paylaşılması yoluyla, gıda israfı ve dünyadaki açlıklara bağlı ölümler konusunda farkındalık yaratmak için organize edilen bir gençlik hareketidir. Disco Soup ilk olarak 7 yıl önce Berlin’de, ‘protest soup’ olarak gıda israfına karşı başlatıldı ve yapılan bu çorbadan 8000 kişi içti.

2019 Disco Soup Day Türkiye organizasyonuna, Acıbadem Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ile program öğretim görevlileri Seniye Özkoral, Elif Dorman, Dilek Çiftçi ve Slow Food Yağmur Böreği Birliği eşbaşkanı Ayfer Yavi desteği ile ev sahipliği yapıldı.

Haber Tarihi: 26/04/2019

Son güncelleme tarihi: 22.01.2024