Ana içeriğe atla

Aşçılık Programı, “Medya ve Gastronomi” dersinde ünlü şefleri ağırladı

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı “Medya ve Gastronomi” dersi kapsamında önemli konuşmacıların katıldığı söyleşiler düzenledi.

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı “Medya ve Gastronomi” dersi kapsamında önemli konuşmacıların katıldığı söyleşiler; Aşçılık Programı, Tıp Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşti.

“Yemek ve Sosyoloji” konulu söyleşisi ile Nicole Şefi ve Sahibi Aylin Yazıcıoğlu 6 Nisan 2017 Perşembe günü öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide Nicole’ün ortaya çıkış hikâyesinden bahseden Yazıcıoğlu yiyeceklerin, üretimi, tüketimi ve bunu sağlayan yapının araştırılmasının önemine; ayrıca sosyal teoriler üzerinden yemek ve beslenmeye de değindi. “Ne Olmak İstiyorsun?” konulu söyleşisi ile Eataly Şefi Claudio Chinali 13 Nisan 2017 Perşembe günü öğrencilerle bir araya geldi. Ailesi tıp dünyasına mensup ve kendisi de aslında telekomünikasyon mühendisi olan ünlü İtalyan şef, çevresinden gelen tüm baskılara ve olumsuz eleştirilere rağmen, istediği ve kendini mutlu hissettiği mesleğinde nasıl zorluklarla karşılaştığı ve her şeye rağmen hayallerinin peşinden gidişinin hikâyesini katılımcılara aktardı ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Haber Tarihi: 13/04/2017

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024